50% DISCOUNT on capsules and tablets!CapsulesTablets * Limited Time Offer

Tutto Diva

Σειρά καλλυντικών με χρήση συστατικών που προσφέρει η φύση.

Καλλυντικά με γάλα γαϊδούρας

Γάλα γαϊδούρας, αυτό το σπουδαίο, δυσεύρετο και πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γάλα, αναμφίβολα έχει αναδειχθεί ως ένα από τα κορυφαία γάλατα, τόσο για την υγεία του ανθρώπου όσο και για την περιποίηση της επιδερμίδας του.

 1. Περιέχει 60 φορές περισσότερο την βιταμίνη C από το γάλα της αγελάδας.
 2. Περιέχει τις βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D & Ε.
 3. Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, νατρίου, σιδήρου, ψευδαργύρου, ανοσφαιρίνες και γλυκερίνες.
 4. Περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών.
 5. Εξαιρετικό για την αντιγήρανση
 6. Αποτελεσματικό στην θεραπεία των ρυτίδων
 7. Ιδανικό για την αναδιάρθρωση και αναγέννηση του προσώπου
 8. Θεραπεύει το ξηρό δέρμα, τα εκζέματα την ακμή αλλά και την ψωρίαση.
 9. Χαρίζει πλούσια ενυδάτωση και θρέφει σε βάθος το δέρμα.

Tο γάλα γαϊδούρας έχει όλες εκείνες τις χρήσιμες ιδιότητες αντιγήρανσης και τα αναγεννητικά συστατικά που χρειάζεται μια επιδερμίδα, ώστε προλαμβάνει ορισμένες ασθένειες του δέρματος. Ταυτόχρονα, ενυδατώνει αλλά είναι και ιδιαίτερα απορροφητικό και φιλικό προς τα ευαίσθητα δέρματα.

Καλλυντικά από εκχύλισμα σαλιγκαριού

Τα σαλιγκάρια μετακινούνται με τη σόλα ή με το «πόδι», το οποίο επί της ουσίας είναι ένας μυς. Η κίνηση πραγματοποιείται με τη συστολή και την επέκταση αυτού του μυός. Ο εν λόγω μυς περιέχει τους αδένες που εκκρίνουν την βλέννα, η οποία κάνει την επιφάνεια ομαλότερη και πιο ολισθηρή για το σαλιγκάρι. Το σαλιγκάρι εκκρίνει μεγάλες ποσότητες βλέννας σε καταστάσεις κινδύνου.

Η βλέννα του σαλιγκαριού περιέχει ένα μυστικό συστατικό – την βλεννίνη, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στον κόσμο της αισθητικής. Συνήθως η βλέννα συλλέγεται από τα σαλιγκάρια που έχουν καλλιεργηθεί σε βιολογικά εκτροφεία. Έτσι λαμβάνουμε ένα έκκριμα, το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κρεμών, μασκών και σαμπουάν με σαλιγκάρια.

Η σύνθεση και οι ιδιότητες της βλέννας σαλιγκαριού

Πλούσια σε ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά, τα σαλιγκάρια αποτελούν ένα ιδανικό και απολύτως φυσικό προϊόν για εντατική αναγέννηση και «γέμισμα» του δέρματος με θρεπτικές ουσίες. Αυτό το προϊόν συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνηθισμένων ελαττωμάτων του δέρματος και των ουλών διάφορων επιπέδων δυσκολίας. Η βλέννα περιέχει:

 • κολλαγόνο,
 • ελαστίνη,
 • γλυκολικό οξύ,
 • αλλαντοΐνη,
 • βιταμίνες Β, C, Ε.

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που αποτελεί τη βάση του συνδετικού ιστού. Είναι υπεύθυνο για την προστασία και την αντιμετώπιση του άγχους, την ενυδάτωση και την υγεία του δέρματος. Λειτουργεί ως φυσικό γέμισμα του δέρματος και βοηθά στην εξαφάνιση των ρυτίδων.

Η ελαστίνη είναι μια πρωτεΐνη που αποτελεί μέρος του συνδετικού ιστού. Χάρη στην δράση αυτού του στοιχείου το δέρμα αποκτά την ικανότητα να αποκαθιστά την ζωτικότητα και την ελαστικότητα της. Επίσης, η εξωτερική χρήση της βοηθά στην προστασία και στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ισορροπίας.

Η αλλαντοϊνη είναι μια ουσία που ήταν ανέκαθεν γνωστή για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. Βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στην διέγερση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων, στην αύξηση της ταχύτητας επούλωσης των μικρών πληγμάτων του δέρματος και αποτελεί ένα απαραίτητο μέσον στην επιβράδυνση της  γήρανσης. Επίσης έχει ενυδατικές ιδιότητες.

Το γλυκολικό οξύ που περιέχεται στη βλεννίνη συμβάλλει στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος – γεγονός το οποίο επιτρέπει την βαθύτερη διείσδυση άλλων θρεπτικών ουσιών στο δέρμα.  Διεγείρει την παραγωγή του ενδογενούς κολλαγόνου και της ελαστίνης από τους ινοβλάστες και κατ`αυτόν τον τρόπο παίζει ανεκτίμητο ρόλο στην αποκατάσταση της ισορροπίας, της ελαστικότητας και στη διατήρηση της νεανικότητας του δέρματος.

Οι βιταμίνες φέρνουν αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα και διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου. Η υψηλή περιεκτικότητά τους στο εκχύλισμα σαλιγκαριών εμποδίζει την καταστροφή και υποβοηθά στη διατήρηση των υγιεινών κυττάρων του δέρματος. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση της γήρανσης των κυττάρων και στη διατήρηση της νεανικότητας και της ελαστικότητας του δέρματος. Οι ουσίες που περιέχονται στη βλεννίνη έντονα ενυδατώνουν, τρέφουν και προστατεύουν το δέρμα από τις επιβλαβείς επιδράσεις του περιβάλλοντος.

Χάρη σε τόσες χρήσιμες ουσίες η βλεννίνη έχει τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • Προστατευτικές – αποτρέπει τις αρνητικές επιδράσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων και τις επιπτώσεις λειτουργίας των παθογόνων μικροοργανισμών.
 • Εξομαλιντικές – μειώνει το βάθος των ρυτίδων και αποκαθιστά τη φυσική ισορροπία.
 • Θεραπευτικές – διεγείρει τις διαδικασίες αναζωογόνησης και διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος.
 • Αναπλαστικές – τροφοδοτεί το δέρμα με χρήσιμες ουσίες και βελτιώνει την εμφάνισή του, επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων.

Ο συνδυασμός  των χρήσιμων ουσιών και των μοναδικών ιδιοτήτων αυξάνει την ζήτηση της βλεννίνης από τον τομέα της αισθητικής και της φαρμακευτικής.

Η χρήση των σαλιγκαριών στον τομέα της αισθητικής

Όσον αφορά την δερματολογία και τον κόσμο της αισθητικής η χρήση του εκχυλίσματος σαλιγκαριού συμβάλλει στην επιβράδυνση της γήρανσης του δερματικού ιστού και είναι επίσης απαραίτητη για την επούλωση των ουλών και λοιπών συνηθισμένων ελαττωμάτων του δέρματος. Η βλεννίνη χρησιμοποιείται επιτυχώς για το παρασκεύασμα καλλυντικών.Η διαδικασία συλλογής της βλέννας του σαλιγκαριού δεν είναι εύκολη και είναι χρονοβόρα, γι’ αυτό τα προϊόντα με βάση της δεν είναι φθηνά. Το εν λόγω εκχύλισμα επίσης περιλαμβάνεται σε ορισμένα προϊόντα για τα μαλλιά. Τα σαμπουάν και οι μάσκες με το εκχύλισμα συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών μας και του τριχωτού του κεφαλιού μας.

Καλλυντικά με κάνναβη

Η κάνναβη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ αποτρέπει τη δημιουργία των ελεύθερων ριζών στο δέρμα. Έτσι τα καλλυντικά που περιέχουν κάνναβη αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο για την υγεία του δέρματος.

Γιατί όμως να επιλέξω καλλυντικά με κανναβέλαιο;

Το έλαιο κάνναβης θεωρείται ένα από τα πιο πολύτιμα έλαια για την υγεία και την ομορφιά.

 • Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες (Α, Β1, B2, B3, C, D, Ε)
 • Είναι πηγή μετάλλων (ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και κάλιο), στα οποία οφείλει τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
 • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα.

Χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο, το σώμα αλλά και τα μαλλιά, χαρίζοντας στο δέρμα βαθιά ενυδάτωση, απαλότητα,αφήνει τα μαλλιά πιο λαμπερά και υγιή από ποτέ, ενώ φημίζεται και για τις μαλακτικές του ιδιότητες και χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα περιποίησης για την καταπολέμηση της ακμής, των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Επίσης δεν είναι λίγες οι ιατρικές μελέτες που αναφέρουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των κανναβινοειδών σε δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση και άλλες ασθένειες, μετατρέποντας την κάνναβη σε ένα από τα πιο trendy συστατικά, για τα καλλυντικά σκευάσματα παγκοσμίως, μαζί με τη βλέννα σαλιγκαριού και το υαλλουρονικό οξύ.

Αιθέρια έλαια

Tα αιθέρια έλαια είναι φυσικές σύνθετες οργανικές ενώσεις, με έντονη οσμή, αποτελώντας τη σπονδυλική στήλη της αρωματοθεραπείας, οι οποίες περιέχονται σε μικροσκοπικούς εξωτερικούς αδένες ή αδένες που βρίσκονται βαθιά μέσα στις ρίζες , στο ξύλο, στα φύλλα, στα άνθη και στους καρπούς του φυτού. Είναι μια συμπυκνωμένη και πολύ δυνατή παρουσίαση των θεραπευτικών δυνατοτήτων κάθε φυτού, αποτελώντας παράλληλα την ουσία και την ψυχή του. Γι ́αυτό και ο σωστός τρόπος απόσταξης, ο τόπος προέλευσης, ο τρόπος καλλιέργειας, ο χρόνος συγκομιδής, ο σωστός και υπεύθυνος τρόπος συσκευασίας, φύλαξης και διακίνησης, μπορούν να μας εξασφαλίσουν την ακεραιότητα και την όσο μεγαλύτερη ωφελιμότητα των αιθέριων ελαίων.

Τα αιθέρια έλαια των φυτών είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Άλλοτε διαχέονται στον αέρα για εισπνοές, άλλοτε διαλύονται στο νερό του μπάνιου και άλλοτε αναμειγνύονται με νερό και χρησιμοποιούνται σαν κομπρέσες. Μπορούν επίσης, να διαλυθούν μέσα σε έλαια βάσης όπως είναι το αμυγδαλέλαιο και να εφαρμοστούν μέσω μασάζ. Στην αρωματοθεραπεία, πιστεύεται ότι τα αιθέρια έλαια επιδρούν στο τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη, τα συναισθήματα και τον έλεγχο των ορμονών και κάποιοι θεωρούν ότι, τα αιθέρια έλαια απορροφώνται απευθείας από το δέρμα και δρουν άμεσα στο σώμα.

Αδιαμφισβήτητα όμως, τα αρώματα επηρεάζουν άμεσα τόσο τη διάθεση όσο και την ψυχολογία μας. Μόλις μυρίσουμε κάτι, αστραπιαία, το μήνυμα καταγράφεται στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα, το οποίο ελέγχει την αντίδραση του σώματος, αλλά και του συναισθήματος απέναντι σε αυτή τη μυρωδιά.
Ο Ιάπωνας καθηγητής Σιζούο Τόριι σε μια σειρά πειραμάτων με αιθέρια έλαια που διεξήγαγε στο πανεπιστήμιο του Τόχο, ανακάλυψε ότι το συμπαθητικό νευρικό σύστημα διεγείρεται από τη μυρωδιά του γιασεμιού, της μέντας, του βασιλικού, του γαρίφαλου κ.α ενώ αντίθετα η δραστηριότητά του μειώνεται από τη μυρωδιά του περγαμόντου, του λεμονιού, του σανταλόξυλου, του χαμομηλιού κλπ.
Οι βιομηχανίες αρωμάτων και γεύσεων, γνωρίζοντας τη σχέση που υπάρχει μεταξύ οσμών και συναισθημάτων, διεξάγουν τις δικές τους έρευνες, με στόχο να κατασκευάζουν αρώματα που να χαλαρώνουν, να τονώνουν την αυτοπεποίθηση, να αυξάνουν τον ερωτισμό, να “φτιάχνουν” τη διάθεση κλπ.

Χρήση

Αρωματισμός χώρου: Οι ευεργετικές τους ιδιότητες θα σας προσφέρουν χαλάρωση μετά από μια κουραστική ημέρα. Ενδείκνυται η χρήση αρωματικών στικς, κεριών, κεραμικών συσκευών ,αλλά ηλεκτρικών συσκευών ατμοποίησης αιθέριων ελαίων(diffusers).

Στο μπάνιο: Για ευεξία και τόνωση χρησιμοποιήστε λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων σε μια γεμάτη ζεστό νερό μπανιέρα.

Με εισπνοές: Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε την αναπνευστική λειτουργία του οργανισμού σας, αλλά και θα προσφέρετε και αποτοξίνωση στην επιδερμίδα του προσώπου σας.

Κάντε μασάζ: Τα αιθέρια έλαια είναι ιδανικά για ένα χαλαρωτικό, αναζωογονητικό μασάζ καθώς διεισδύουν στην επιδερμίδα σας προσφέροντας  ευεργετικά αποτελέσματα.