50% DISCOUNT on capsules and tablets!CapsulesTablets * Limited Time Offer

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η μονάδα παραγωγής «RICCARDO J. MORELLI» βρίσκεται στην πόλη Padova της Βόρειας Ιταλίας, σε απόσταση μόλις τριάντα πέντε χιλιομέτρων από την μαγική Βενετία.

Καθότι επάνω στο νησάκι της Βενετίας δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση παραγωγικών μονάδων, εκτός από τα γνωστά κρύσταλλα Murano, η μονάδα μας βρίσκεται στην πλησιέστερη βιομηχανική ζώνη της περιοχής. Το εργοστάσιό μας μετρά 45 χρόνια ιστορίας ενώ οι roasters της εταιρίας μας (σεφ του καφέ), μεταφέρουν από γενιά σεvγενιά μέχρι και σήμερα την παράδοση και την γνώση 337 ετών σχετικά με τον καφέ. Isidoro Perillo, Bernando Della Mea (SCAE master),Francesca D’ Oria, Carlos και αρκετοί ακόμη κορυφαίοι roasters ανήκουν στην οικογένεια της εταιρίας μας και κρατούν ψηλά την σημαία της Ιταλικής κουλτούρας και παράδοσης σχετικά με τον αυθεντικό espresso.

Η ιστορία του espresso ξεκινά από τα μαζί μας και συγκεκριμένα από την Βενετία. Το 1570 ένας βοτανολόγος ονόματι Prospero Alfino φέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία, τον καφέ espresso στην Βενετία από την Αίγυπτο. Εκεί (στην Αίγυπτο) οι κόκκοι του καφέ χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο αλλά πολύ σύντομα κατέληξαν ως το πιο διάσημο και γευστικό ρόφημα. Το 1683 στην πλατεία του San Marco στην Βενετία ανοίγει το πρώτο καφέ, όπου δουλεύει ο Isidoro Perillo – ο θρύλος της οικογένειας, 14 γενεές πίσω – προ – προ – προπάππος του κύριου roaster μας που φέρει το όνομά του. Μέσα σε λίγα χρόνια ο espresso γίνεται το αγαπημένο ρόφημα των Ιταλών, τα καφέ ξεφυτρώνουν παντού σαν τα μανιτάρια, αρχής γενομένης από την Βενετία, οι σερβιτόροι και οι baristas με παπιγιόν σερβίρουν τους πάντες ενώ όλοι οι αστέρες του Χόλλυγουντ έχουν να λένε για τον μοναδικό καφέ που απόλαυσαν στην Ιταλία.

Σε ελάχιστα χρόνια η δουλειά του espresso εξελίσσεται στην βαριά βιομηχανία της Ιταλίας με εκατοντάδες εργαζομένους και πρωτοποριακές για την εποχή εγκαταστάσεις όπου αρχίζουν οι Ιταλοί να ψήνουν και να φτιάχνουν πλέον καφέδες και διάφορα blend για όλον τον κόσμο. Ψηστήρια μεγάλα, εγκαταστάσεις τεράστιες, εισαγωγές από πράσινο καφέ από όλον τον κόσμο……. Οι Ιταλοί αποκτούν το μονοπώλιο σε μία τεράστια αγορά με ένα προϊόν που παντού αρέσει και το θέλουν όλοι. Μεράκι, κουλτούρα, άποψη στην γεύση και στο άρωμα, εμπειρία ετών και γνώση συνθέτουν την ιταλική παράδοση στον espresso. Η παράδοση λοιπόν είναι η τεράστια προίκα της εταιρίας μας. Μετά από μία πορεία πολλών ετών της οικογενείας των roasters μας σε διάφορα ψηστήρια της Ιταλίας, τα τελευταία 45 χρόνια ψήνουμε καφέ στις δικές μας εγκαταστάσεις και κάνουμε ιδιωτικές ετικέτες για περισσότερες από 40 πολύ διάσημες εταιρίες σε όλον τον κόσμο, για περισσότερες από 20 αλυσίδες καταστημάτων, και τώρα, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δημιουργήσει το δικό μας brand ‘RICCARDO J. MORELLI’, το brand με την πιο μεγάλη εμπειρία, γνώση και διατήρηση της ιταλικής παράδοσης στον espresso.

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ

Ως ‘RICCARDO J. MORELLI’ brand έχουμε 5 διαφορετικά blends, ενώ ως εργοστασιακή μονάδα έχουμε περισσότερες από 250 διαφορετικές συνταγές espresso blends, για όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις των πελατών μας. Κάτω από τον brand RJM διαθέτουμε׃

  • Δύο διαφορετικά blends espresso σε κόκκους 100% Arabica
  • Δύο διαφορετικά blends espresso σε κόκκους 80% Arabica – 20% Robusta
  • Ένα blend espresso σ ε κόκκους 70% Arabica – 30% Robusta
  • Ένα blend espresso decaffeinate σε κόκκους και αλεσμένο
  • Ένα blend για καφέ φίλτρου 100% Arabica σε κόκκους και αλεσμένο
  • Ένα blend για καφέ φίλτρου 80% Arabica – 20% Robusta αλεσμένο

Επίσης διαθέτουμε κατόπιν παραγγελίας βιολογικό espresso, καθώς και πολλούς Μονοποικιλιακούς και ακόμη Kenya, Cuba Superior, Peru el Guabo bio, Ethiopia Yyrga, Java Jampit, China Dragon, Sumatra Mandhel, Guatemala Huehue, Brazil Alta Mogian, Zambia AAA, Kenya top quality, Tanzania Kilim, India plan Chandra, Yirgacheffe και πολλούς άλλους από όλον τον κόσμο. Όμως η εταιρία μας δεν σταματάει εκεί.

Διαθέτουμε μία μεγάλη γκάμα και ποικιλία καταπληκτικών προϊόντων όπως ροφήματα σοκολάτας, σε 13 διαφορετικές γεύσεις με περιεκτικότητα 40% σε κακάο Criollo (το ποιοτικότερο και γευστικότερο κακάο στον κόσμο από την Ακτή Ελεφαντοστού), κατάλληλα για ζεστά, κρύα , γρανίτας και milk shake ροφήματα.

Κάτω από το brand RJM έχουμε ακόμη την παραγωγή milk shake, instant tea (ice tea) σιροπιών για ροφήματα, σε πολλές διαφορετικές γεύσεις και αρώματα, πουρέδες φρούτων με 65% περιεκτικότητα σε φρούτα, κατάλληλα για smoothies και cocktails, πολλά συνοδευτικά και υποστηρικτικά προϊόντα όπως sticks – μερίδες ζάχαρης (λευκής και καστανής), sticks μελιού, μοναδικές πατέντες όπως κουτάλι – μέλι, βρώσιμα καλαμάκια ροφημάτων (καλαμάκια που τρώγονται με γεύσεις φράουλα & λεμόνι), καθώς και πολλά άλλα.

Εκτυπωμένες πορσελάνινες κούπες για espresso, cappuccino, double espresso i latte, γυάλινα ποτήρια freddo με διακόσμηση κασσίτερου και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς είναι διαθέσιμα, όπως και χρυσοκεντημένες ποδιές barista και service, με το logo της εταιρία μας RJM, τυπωμένα μπλουζάκια για το προσωπικό, πινακίδες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, φωτιζόμενες πινακίδες, κλπ………

Η κορυφαία και σταθερή ποιότητά μας, η απίστευτη γεύση και άρωμα των προϊόντων μας, ο κομψός και πολυτελής σχεδιασμός των συσκευασιών μας καθώς και των υποστηρικτικών υλικών μας, και βέβαια η πολύ μεγάλη ποικιλία της παραγωγής μας, μας αναδεικνύουν ως ένα μεγάλο πολυτελές brand στην παγκόσμια αγορά.